Aveti varice? Uitati cum scapati de ele…

In timp ce cautam informatii despre tratarea varicelor pe internet, stateam in scaunul ergonomic din fata calculatorului meu intr-o pozitie relaxata, picior peste picior. Ceea ce consideram eu ca este doar o pozitie confortabila putea sa imi produca mai multe vene de acelea antipatice: varice. Cel mai mare „NU” in prevenirea varicelor este NU sta cu picioarele incrucisate cand stai jos. Era ca si cum ma jucam cu focul: cand am realizat ce faceam, mi-am indreptat picioarele si m-am aplecat in fata ca sa citesc mai bine.
In afara de a nu-ti incrucisa picioarele, iata alte trucuri pentru prevenirea pe care ar trebui sa le stii pentru a nu te trezi cu paianjenii aceia ingrozitori de vene albastre pe picioare:
Exercitiile fizice regulate ajuta la circulatia normala a sangelui. Se intelege ca timpul este o adevarata problema, asa ca alege o activitate care nu ocupa prea mult timp, cum ar fi mersul.
Ai grija la greutate. Un corp foarte greu va fi o povara pentru picioarele care-l tin drept.
Daca slujba ta presupune sa stai in picioare mult timp, muta-ti greutatea de pe un picior pe altul din cand in cand. Daca e posibil, ia loc in timpul pauzelor si relaxeaza-ti picioarele obosite.
Ciorapii elastici sustin bine picioarele.
Ai grija ca hainele, inclusiv lenjeria, sa fie confortabile si nu prea stramte mai ales in talie, in zona inghinala si pe picioare.
Alimentele bogate in fibre pot preveni atat constipatia, cat si varicele. Mananca cat mai multe posibil.
Sarea este un agent de umflare a corpului. Redu cantitatea de sare consumata.
Gaseste-ti timp sa-ti exersezi picioarele, chiar si atunci cand stai jos. Poate ajuta circulatia sangelui. O simpla intindere a piciorului sau rotire a gleznei pot ameliora durerile si a restabili circulatia.
Ridicarea picioarelor la sfarsitul zilei este deosebit de recomandata. Puneti picioarele pe un scaun sau pe un perete acasa, in timp ce te uiti la TV sau cateva minute inainte de culcare.
Drumurile lungi iti jeneaza si amortesc picioarele. Daca poti, ridica si mergi prin vehicul (in autobuze, trenuri sau avioane) sau trage pe dreapta la fiecare 30 minute cand conduci pentru a-ti relaxa picioarele mergand in jurul masinii.
Alegeti un scaun aproape de coridor sau usa atunci cand participi la conferinte sau intalniri lungi. Asa vei putea sa iesi la fiecare 15-30 minute pentru a evita crampele.

Cercetatorii arata ca nu doar femeile au varice; studii recente arata ca si un procentaj dintre barbati sunt victimele acestei afectiuni. Varicele sunt cauzate de o gama larga de factori, de la genetica la varsta. Printre factori care cauzeaza aparitia varicelor sunt profesia (daca presupune sa stai in picioare), sarcina, dereglerari ale stomacului (cum ar fi constipatia) si postura gresita a corpului.

Ca de obicei, zicala ca a preveni e mai usor decat a trata e adevarata. Desi tratamentele majore si operatiile nu sunt de obicei absolut necesare in cazul varicelor, durerea poate fi inconfortabila, ca sa nu mai pomenesc de aspectul inestetic la femei. Asa ca incearca mai bine sa previi varicele folosind trucurile de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu